Minden, ami HS. Magyaroktól magyaroknak.

Hearthstone

Hearthstone

Military quarter

2014. augusztus 06. - Arius

Éjfélkor megint útjára indult a gyönyör, azaz megnyílt a Naxxramas 3. szárnya, a katonai negyed. Az első 2 negyed technikai töketlensége miatt a magam részéről újabb Blizzard bénázást vártam az EU szerveren, vagy hogy nem bírja a terhelést, vagy hogy megint valami zűr lesz a megvásárlással, kellemes csalódás, hogy végre ezúttal zökkenőmentesen ment a történet, úgy látszik csak van valami haszna is annak az évtizedes tapasztalatnak, amit a párizsi cég képes felhasználni is.

Egy kicsit csaltam a magam részéről, mivel az Asia szerveren már ugye CET szerint valamikor délután neki lehetett állni az új bossoknak, akik szokás szerint addig fognak bárkinek is az eszébe jutni, ameddig meg nem jelenik a nevük mellett az a kis pipa és onnantól mehet a lecsóba az egész. Ennek ellenére azt gondolom, hogy eddig ez a szárny lett a leghangulatosabb megjelenés, valahogy nekem jobban tetszik az előző kettőnél, mint a bossokat nézve, mind a használható taktikákat.

heroicmilitarybanner.png

Továbbra is a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldásnak a priest tűnik ellenük, amely olyan szempontból is jó dolog, hogy a legtöbb ranked-ező ember nem nagyon futtatja jelenleg ezt a kasztot, hacsak nem fülig szerelmes Tibi Atyába meg a ministránsfiúkba. Így jól lehet húzni a maximális 60-as szint felé ezt a kasztot is, sőt a taktika olyan lapokat kér, amelyeket alapban sosem vennék elő, legalább le vannak porolva.

Olcsó priest paklik a bossok ellen (normál és HC szintre):

 

Instructor Razuvious

http://www.hearthpwn.com/decks/84535-lengahs-heroic-razuvious-priest

InstructorRazuvious.gifMindössze 4 rare lap van benne, a többi common. Azt gondolom hogy a legszopatósabb ellenfél a háromból a Runeblade nevű fegyója miatt, amely 10/20-at ver ránk, ha közvetlen ránk tud vele csapni. Emiatt kell a sok tauntos lény + a fegyver removalok olyan csodalapokkal, mint a Bloodsail Corsair. Ha kezdésnél nincs jó kezünk, sok jóra ne számítsunk, el fogunk halni rövid távon, mint az asszír birodalom. További finom dolog tőle, hogy nem kettő, hanem 3 fegyvere van, így ne lepődjünk meg ha kettőt túlélve elővarázsol még egyet. Kulcs nála hogy a laplopásokkal összeszedjünk legalább egy fegyvert tőle és mi is meg tudjuk csapkodni vele minimum egyszer, a többi HP-t elméletileg leveri magáról magától, ha sikerült a tauntos lényeinket felbuffoltatni még időben az elején. A kezdetben kapott két 0/7-es minion csak átmeneti időnyerésnek tűnik, próbáljuk meg az egyiket minél tovább életben tartani az életerő duplázással és az Inner Fire-el, mellette akkor lesz esélyünk, ha mindig lesz a kezünkben egy tauntos lény és egy fegyver removal.

 

Gothic the Harvester

http://www.hearthpwn.com/decks/84482-liquidamaz-heroic-gothik-takedown

Gothik_the_Harvester.pngAlapban Amaz paklijából indultam ki, de mivel adott szerveren egyik legendary sem volt, helyettük kellett valami más. Helyettük behoztam Maexxna-t és Loatheb-et, utóbbi azért is jó választás, mert sok spellel dolgozik Gótikus betakarító barátunk. Hogy mekkora paraszt (és gyenge UI), azt az is mutatja, hogy akkor is nyomogatja a speciális képességét, amikor már fogyóban/elfogyott a paklija. Ebből talán kitalálható, hogy igazából itt nem nekünk kell agyonverni gusztustalan ellenfelünket, hanem hagyni kell szépen megdögleni a fatigue-tól. Addig pedig túlélés a cél, illetve figyeljünk a sok kis vacak bizbaszra, akiket "ajándékba kapunk" és minket fognak sebezni. Mivel 0/X a karakterük, próbáljuk meg őket felbuffolni és beleverni valami ellenfélbe minél hamarabb.

 

Baron Riverdare

http://www.hearthpwn.com/decks/83785-baron-rivendare-heroic-f2p-0-dust-cost

Baron Riverdare.gifAhhoz képest hogy ő a főnök itt, nem olyan vészes történet, csak itt is ki kell jönnie a lépésnek az elején rögtön. Ha nem jött ki, kb a 3-4. körben mehetünk vissza a balettbe ugrálni. Maga a pakli a legolcsóbb, mivel mind az egyetlen legendás, mind a ritka lapok a szárnyakból jönnek, azaz nem kellett nyitni vagy kraftolni őket. A báró urat addig nem tudjuk ütni, amíg 3 lovasát el nem küldjük a naplementébe lovagolni, így velük kell foglalkozni, valamint a fegyverével, ezekkel csapkod minket veszettül. A jó hír az, hogy más lényt nem is használ ellenünk, szóval nem kell felkészülni semmi extra charge-os lényre, elég ha a három amigót lekezeljük. Figyeljünk arra, hogy ha egy Shadow Word: Pain-el leszedjük az egyik lovast rögtön a 2. körben, kattanni fog neki a titkos buff és az egyik másik lovasa 5/9-es lesz. Így kelleni fog egy Shadow Word: Death is, hacsak nem akarjuk önként és dalolva több sebzést benyelni. Emiatt az ideális kezdőkéz a Pain-Death-Ooze hármas, ha ebből nincs meg kettő, gyakorlatilag adhatjuk fel.  A fegyvert amikor tudjuk, szedjük le, mert ha a 3 lovassal végeztünk, akkor nem 2-ket fog sebezni, hanem 8-akat, ami legalább olyan káros az egészségre, mint a dohányzás.

 

baron-rivendare_legendary.pngA harmadik szárny sokak szerint a leggyengébb lapokat adta, ezzel pedig nem tudok egyetérteni. Kétségtelen, hogy a megkapott Baron Riverdare legendary kártya elég speciális amiatt hogy kellenek a deathrattle-es lapok hozzá, viszont emiatt végre azok is kavarhatják a szilvalekvárt, akiknek a legtöbb merevedést a wombo-kombo lapok és paklik okozzák. A sámánfanok pedig szintén végre kaphatnak új paklikat a Reinkarnáció + Baron + Sylvanas/leroy/stb lapokkal. Azt gondolom, hogy érdekesebb lapok jöttek most mint eddig és ami a fő, végre nem a zoo paklikat tápolják ezerrel ezen a héten.

 

Kaszt kihívások

A héten a sámán és warlock lapokat tudtuk megszerezni. Előző kaszté talán metaalakító lesz szerintem, utóbbiét nem hinném hogy az, mert démonpaklira épít és egyelőre nem tudom elképzelni azt hogy sokan fognak átállni démonpaklira warlockon belül a megszokott zoo-handlock páros helyett. Maguk a kihívások unalmasak voltak, igaz a hunter "humoros" kialakítása magasra tette a lécet. A warlock talán nehezebb volt, hogy figyeljünk arra hogy legyen démon a kezünkben, mikor a deathrattle miatt ingyen lehozhatunk az asztalra egy másikat, meg végre boardon lehetett látni Jaraxxust ha épp ő került le az asztalra (azért egy 3/15-ös lény az asztalon mindig jó érzés, főleg ha a mi oldalunkon áll).

 

Ez a negyed végre tetszett, annak ellenére hogy elég sokat szoptam egy-két esetben mire végre olyan kezdőkezem volt, amivel esélyem volt megcsinálni a heroic verziókat. Remélem a maradék kettő is legalább hozza ezt a szintet és akkor nem leszek elégedetlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://napihearthstone.blog.hu/api/trackback/id/tr746579535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása