Minden, ami HS. Magyaroktól magyaroknak.

Hearthstone

Hearthstone

HS streamer kisokos kezdőknek

2014. augusztus 05. - Arius

A Heartshstone streamek is a bőség zavarával bombáznak minket, első esetben zavaró is lehet, hogy kit mikor és miért nézzünk.

A mostani 10 külföldi streamer nem a véleményem szerinti legjobb játékos, nem a legjobb 10, akitől a legtöbbet lehet tanulni, azonban ők azok, akiket a twitch.tv az első vonalakban szerepeltet annál az egyszerű oknál fogva, hogy őket nézik a legtöbben. Továbbra is hangsúlyozni kell, hogy a mostani 10-, ABC sorrendben bemutatott- játékosról leírt véleményem teljesen szubjektív, olyan mint a gulyásleves, mindenki másképp gondolja…

 

Amaz

Amaz.jpgA hongkongi származású játékos megtestesíti mindazt, amit egy streamertől el lehet várni, gyakorlatilag folyamatosan egy egyszemélyes stand-up show-t láthatunk tőle. Igaz ehhez kell egy bizonyos toleranciaszint is, így aki valami nyugisabb közvetítést keres, annak jó eséllyel Amaz előadásai kiütéseket és allergiát fog okozni. A pap kaszt kimondva-kimondatlanul legnagyobb szakértője, kifejezetten ajánlott azoknak a játékosoknak, akik kedvelik a priest-et. Ritkán fogjuk látni mással játszani, ez leginkább tornákon fog előfordulni. Új sorozatot indított nemrég, ahol neves játékosok részvételével szervez versenyeket, mint host/résztvevő: itt érdemes megjegyezni, hogy kommentátorként is az egyik legjobb. Új paklikat ne várjunk tőle, kivéve a pap esetében: itt viszont jó eséllyel másnaptól már a játékban előforduló priest paklik 90%-a erre fog átállni.

  • Angoltudás: az előadott one-man show és kommentálás miatt javasolt egy min. középszint.
  • Stream chat: közepes szinten halálos a nézősereg kommentjei.
  • Ranked/aréna: szinte kizárólag ranked, és azon belül is szinte csak priest.
  • Rage-faktor: elenyésző.
  • Twitch: http://www.twitch.tv/amazhs

Forsen

Forsen.jpg Forsen régóta ott van az élvonalban és küzd becsülettel a legend rankokon belül az első helyért, mint malac a jégen. Alapvetően nem jellemző rá a saját paklik kreálása, azonban az mindenképp elmondható, hogy az aktuális metában futtatott paklikon mindig végez 1-2 lapmódosítást a saját elképzelése szerint, így ha unjuk már (vagy nem megy) adott aktuális paklival a létrázás, érdemes megfigyelni, miben más a Forsen által használt dekk. Alapvetően szókimondó figura, így ne lepődjünk meg, ha angol szitokszó gyűjteményünk hamar gazdagodik újabb remek kifejezésekkel, így kiskorú nézőinknek csak szájkosár és angolul nem tudó nagymama felügyelete mellett ajánljuk. A chat teljesen halálos, készüljünk fel előre a folyamatos spammelésre és trollkodásra.

  • Angoltudás: nem vagy csak ritkán magyaráz, szvsz alapfok elég, a káromkodási részeket ki fogjuk tudni következtetni.
  • Stream chat: az egyik legdebilebb közönség.
  • Ranked/aréna: ranked, a mainstream paklik saját módosított változatai
  • Rage-faktor: átlagon felüli verbális reakciókkal. Etnikai beszólások előfordulhatnak.
  • Twitch: http://www.twitch.tv/forsenlol

Gaara

Gaara.jpegGaara egyike az egyik legnépszerűbb európai topjátékosnak. Korábban számos pakli fűződött a nevéhez, mostanság ez kicsit visszaesett, a streamje is ritkábban fut, de ettől még itt a helye, mert a tudása akkor is ott van. Gaara olyan mint Buga Józsi az Indul a Bakterházban: nem szép ember,de gavallér. Kicsit hasonlít Forsenre, bár a megnyilvánulásai kevésbé vulgárisak, inkább őszinték és szókimondók.

Az egyik olyan top játékos aki futtat néha ritkább kasztokat is ha olyan a kedve (pl sámán), illetve hajlamos kísérletezni speciális –teljesen új- paklikkal is néha.

  • Angoltudás: középszint a javallott.
  • Stream chat: mérsékelten halálos a nézősereg .
  • Ranked/aréna: ranked kevésbé menő paklikkal is.
  • Rage-faktor: átlagos.
  • Twitch: http://www.twitch.tv/gaarabestshaman

Hafu

HAfu.jpgA mai 10 játékosból az egyetlen női játékos. Ez így önmagában semmit se jelentene, mert nem volt szándékom külső nemi jegyek alapján streameket ajánlani senkinek sem, azonban minden olyan kezdőnek, aki szereti az arénát vagy szeretne fejlődni benne, a leginkább ajánlott közvetítés igen egy lányé: Hafu-é. Szép eredményeket (70%+ wr) fut arénában, bár keveset magyaráz, azonban nézve is fejleszthető a játék. Talán a leginteraktívabb játékos a mai listában, gyakran tart a rá feliratkozóknak coaching-ot, sima beszélgetést stb. Pár hónapja ráállt a rankedre is, itt is szépen teljesít (top 16 lett most júniusban), azonban itt ne tőle várjunk új paklikat, ő használja őket. Itt megjegyzendő, hogy tart tréning streameket is, amikor bevallottan tanulja az adott paklit: ez nekünk is jól jöhet. Ha meg szeretjük az ittas éneklő női streamereket akkor itt a helyünk.

  • Angoltudás: alap elég, sok magyarázat nem lesz, de ha emelni akarjuk az élvezeti értéket, akkor jobb, ha értjük is mit kommunikál a nézőkkel…
  • Stream chat: közepes szinten halálos a nézősereg kommentjei
  • Ranked/aréna: aréna, de mostanság már ranked is az aktuális menő paklikkal.
  • Rage-faktor: elenyésző, jólnevelt távolkeleti kislányhoz illően (mondjuk amerikai kínai).
  • Twitch: http://www.twitch.tv/itshafu

Kolento

Kolento.jpgAz ukrán streamer az egyik legnépszerűbb játékos ma, még akkor is ha elsőre nekünk is furcsának tűnik az ukrán angol, ami feltűnően hajaz a Pókerarcokban látható Boris kiejtésére. A miracle rogue atyja, gyakorlatilag egy olyan játékos, akit ha nem kedvelünk, akkor is kell követni, mert minden pakliváltoztatása azonnal megjelenik a metában: akkor is ha a játékosok 99%-a nem fog tudni vele játszani. Gyakorlatilag ott lenne a helye minden nagy élő versenyen, ha kapna vízumot, de ez az ő esetében sokszor nem jön össze. Minden rankedet játszó embernek javasolt bele-belenézni a streamjébe, mert az egyike azon keveseknek, akik folyamatosan kommentálják, hogy mit miért csinál, illetve gyakran az ellenfél lépését is értékeli ezzel is növelve a tanulhatni valónkat.

Kicsit sótlan és merev srácnak tűnik, ami azonban biztos, hogy olyan mint egy német/svájci, csak (csernobili) atomvillanás volna képes szerintem kizökkenteni vagy kiléptetni a napi menetrendjéből. Amit megfigyeltem, ha feszült vagy ideges, akkor tikkel.

  • Angoltudás: minimum közepes kell, hogy megértsd a magyarázatát. A jó hír az, hogy jó kelet-európaihoz híven nem beszél gyorsan.
  • Stream chat: erős kontroll alatt van, de sok cirill betűre számítsunk a többihez képest.
  • Ranked/aréna: ranked. Új paklik és saját pakliverziók indulnak tőle, ő az egyik metameghatározó
  • Rage-faktor: max tikkelés néha egy nagyobb pislogással kiegészítve.
  • Twitch: http://www.twitch.tv/kolento

Kripp

Kripp.jpgKripp a legnépszerűbb streamerek tesco gazdaságos játékosa. Ennek ellenére iszonyat népszerű, tulajdonképpen a „teszek mindenre” stílus archetípusa, bár román. Gyakorlatilag csak arénázik, azt viszont iszonyat mennyiséget naponta, nem véletlen ragadt rá a no-life Kripparian név. Ezen téren sokat lehet tőle tanulni, ha bírjuk a chatet, mert arra készüljünk fel, hogy a legalja megy nála e témában. Nagy a játéktapasztalata, host-ként gyakran feltűnik, bár azt gondolom, hogy inkább mint „színes személyiség” van jelen. Ha valaki nagyon laza, szétfolyós arcot keres, jó eséllyel ő lesz az embere.

  • Angoltudás: közepes javallott, szeret beszélni
  • Stream chat: gatyákat felkötni, trollsereg
  • Ranked/aréna: szinte csak aréna
  • Rage-faktor: alacsony
  • Twitch: http://www.twitch.tv/nl_kripp

Massan

Massan.jpgA koreai játékos megtestesítője: uzsidoboz szemüvegben, és nagyon tolja a játékot. Ellenben beszél is és kommunikál, bár ez nem részletes magyarázatokat jelent, kicsit csapong hogy épp miről legyen szó: valami érdekes helyzet a játékban vagy épp valami finomabb trollkodás a chaten. Igazából egy szerethető stream, ha nem várunk sokat, vagy nagy show-t, a tudását viszont mindenképp tisztelni kell: a druida fanoknak meg pláne ajánlott, kiemelten sokat játszik velük. Alapban több szerveren is játszik (Asia, NA) ilyenkor mindkettőn irány a legend, lehet tanulni tőle.

 

A paklik terén a mainstream a jellemző apróbb módosításokkal. Nem egy ideges típus, ez gyaníthatóan MamaSan-nak köszönhető, akit én még nem csíptem el streamne, de gyakran kerül szóba. Ahogy az is hogy a BM az Beatiful Massan, ami harmadjára már unalmas poén szerintem.

  • Angoltudás: alap elég a kiegyensúlyozott játéka érthető lesz, ha kicsit jobban akarjuk magunkat érezni, akkor javasolt egy középszint.
  • Stream chat: korrekt közönség, troll bottal, ami vicces (?) dolgokat dob be néha Massan-nal kapcsolatban (ezen a koreai humor megértésén még dolgozom)
  • Ranked/aréna: ranked, főleg druid, de kb 20%-ban beszélhetünk arénáról is
  • Rage-faktor: koreai hűvösség.
  • Twitch: http://www.twitch.tv/massansc

Reynad

Reynad.pngAzt hiszem az első név, akit mindenki megismer. Lehet őt szeretni meg utálni, de kétségkívül jelenség, amire olyan jenki (orosz) módon rá is játszik. Az a rossz hír vele, hogy akkor is követni kell, ha nem kedveljük: mivel a paklik nagy része tőle jön, mint új meta (vagy jelentősebb változatás), így ha képben akarunk lenni, figyelnünk kell. Ez gyakorlatilag azt jelenti, ha fél napot játszik egy új kaszttal, akkor másnap számítsunk arra, hogy minden második ellenfelünk azzal fog játszani. Ennek ellenére érdekes módon hiába a kitalálás, mindig van, aki jobban hasznosítja az újításokat: ritkán ér oda a top helyezésekbe, habár mindenhol esélyesként indul.

Kifejezetten interaktív chat-je van, magas trollfaktorral, sokat és gyorsan beszél, viszont amazmentes mozgással, azaz minimális gesztikulációval. Lehet, hogy az orosz származás teszi, de szinte mindig van sör nála, ahogy van egy letámasztott gitár is a háttérben. A nemzetközi HS élet egyik legismertebb celebjévé vált, ennek ellenére ha érdekel az hogy hogyan kísérleteznek a „nagyok” a futó meta ellen új lapokat beépíteni a pakliba, akkor jó helyen vagy.

  • Angoltudás: alap elég, érthető a játéka, de sok interakció, egyéb kommunikáció van, így jó ha értjük is miről beszél.
  • Stream chat: magas trollfaktor, szerintem már ő is belefásult ebbe.
  • Ranked/aréna: ranked, néha-néha aréna. Új paklik várhatóak tőle, illetve gyakori metafrissítés
  • Rage-faktor: alacsony, jó orosz származású emberke lévén italba folytja bánatát.
  • Twitch: http://www.twitch.tv/reynad27

TidesOfTime

TidesofTime.jpgTides egy kifejezetten „semleges” játékos abban az értelemben hogy nem sok sztárallűr meg trollkodás kapcsolható a nevéhez. Viszont a játéktudása ott van az élmezőnyben és nagyon sokat lehet tőle tanulni a játéktechnikát illetően. Nyugis hely a streamje, gyakran van komolyzenei aláfestés, ami azt gondolom sokat elmond arról hogy milyen helyre számítsunk az ő esetében. Alapvetően az aktuális meta nyerő paklijaival játszik ő is, minimális módosításokkal és viszont kiváló hatékonysággal.

Ne várjunk nagy Győzike-show-t,de ha tanulni akarunk, akkor jó helyen vagyunk.

  • Angoltudás: alap elég, sok magyarázat nem lesz.
  • Stream chat: nyugis hely
  • Ranked/aréna: ranked az aktuális meta néha-néha módosított paklijaival.
  • Rage-faktor: alacsony
  • Twitch: http://www.twitch.tv/tidesoftime

Trump

trump.jpgHa megkérdik a szüleid, hogy mit csinálsz kisfiam, akkor Trumpot mutassuk meg a szülőknek elsőre. Sőt őt nyugodtan ajánlhatjuk a szívbeteg nagyszülőknek is, mivel előre szólok, nem lesznek hirtelen mozdulatok vagy váratlan fordulatok. Trump egy tipikus lassú víz partot mos szemléletű játékos, aki végiggondolja a másfél percét és törekszik a legoptimálisabb play-re. Valószínűleg nem ő lenne az akivel elmennénk sörözni ha választhatnánk, de a tudása feltétlen tiszteletet érdemel. Az egyik olyan játékos, aki hajlandó volt több kaszttal is bebizonyítani, hogy a legend rank elérhető f2p is: igaz itt is érvényes a Jupiter és kisökör esete: nekünk nem lesz annyi idő, mint neki. A legtöbb reakciót nála akkor láthatjuk, ha missplay-el: ilyen ritkán van, becsüljük meg és higgyük el, ő is ember. Rá is jellemző, hogy keresi a saját szája ízére szabott aktuális metapaklit, így ha valami apróbb dolgokat akarunk változtatni, érdemes rákukkantani, ő mit variált.

  • Angoltudás: alapszint, nyugodtan tegyünk be zenét akár helyette.
  • Stream chat: alacsony, tolerálható szint.
  • Ranked/aréna: kicsit bajban vagyok, de azt gondolom hogy nagyjából 50-50%, mostanság kicsit ő is komolyabban veszi a legend top helyezéseket.
  • Rage-faktor: ismeretlen fogalom
  • Twitch: http://www.twitch.tv/trumpsc

 

A következő részben pár olyan streamert fogok javasolni, akiket a játéktudásuk (esetleg a játszott kasztjuk) miatt érdemes nézni, amennyiben fontos nekünk a tanulás.

A bejegyzés trackback címe:

https://napihearthstone.blog.hu/api/trackback/id/tr916575611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása